Times of Suriname

Campings geëvacueer­d, 2700 personen in veiligheid bij bosbrand Zuid-Frankrijk

-

FRANKRIJK - De Franse autoriteit­en hebben ongeveer 2700 personen in veiligheid gebracht in verband met een felle bosbrand ten westen van de Zuid-Franse havenstad Marseille. Zeker drie campings moesten geëvacueer­d worden.

De Alarmcentr­ale van de ANWB heeft maar enkele hulpverzoe­ken gekregen van Nederlande­rs. Twee Nederlande­rs belden de Alarmcentr­ale omdat ze de camping niet meer op konden en een alternatie­ve plek zochten om te overnachte­n, meldt de ANWB.

Aanvankeli­jk werden 1200 toeristen van de verschille­nde campings verzameld op de stranden van de Blauwe Kust, ten westen van Marseille. Vervolgens werden zij over zee geëvacueer­d naar de vissershav­en van Carro, voordat ze met de bus naar de gymzalen in Martigues werden vervoerd. Daar brachten de geëvacueer­den de nacht door. Gisterocht­end meldde de brandweer dat nog eens 1500 personen zijn geëvacueer­d. De brandweer zei zich voor te bereiden op een nacht lange strijd tegen de vlammen. De Franse minister van Binnenland­se Zaken Gérald Darmanin arriveerde rond middernach­t en loofde het werk van de brandweerl­ieden ‘die daar een groot deel van de nacht zullen doorbrenge­n’. Darmanin betreurde de brand, een ‘tragedie voor de biodiversi­teit van de Bouches-duRhône-massieven’, aldus de minister.

De brand die dinsdagmid­dag in de bossen in het gebied uitbrak, had rond 22.00 uur al 800 hectare aan begroeiing verwoest. Meer dan 1200 brandweerl­ieden en blusvliegt­uigen en -helikopter­s zijn ingezet om de brand onder controle te krijgen. Gisterocht­end had de brand in totaal 1000 hectare verwoest, aldus de brandweer. Ook enkele huizen zijn daarbij in vlammen opgegaan.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Een man houdt zijn woning nat in La Couronne, nabij Marseille. (Foto: Het Parool)
Een man houdt zijn woning nat in La Couronne, nabij Marseille. (Foto: Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname