Times of Suriname

Bayern wil Boateng verkopen

-

VOETBAL - De toekomst van Jérôme Boateng lijkt ongewis. BILD kwam gisteren met het bericht dat Bayern München de 31-jarige centrumver­dediger nog deze transferpe­riode wil verkopen. Boateng zelf wil zijn tot medio 2021 lopende contract in de Allianz Arena gewoon uitdienen en heeft naar verluidt reeds aangedrong­en op contracton­derhandeli­ngen met het bestuur van de kampioen van Duitsland.

Concrete aanbieding­en voor Boateng zijn nog niet binnengeko­men bij Bayern, voegt de gezaghebbe­nde krant daaraan toe. Het is niet de eerste keer dat de kopsterke mandekker in verband wordt gebracht met een voortijdig vertrek uit München. In het recente verleden werden onder meer Manchester United, Arsenal en Chelsea genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van Boateng. Een definitiev­e deal met der Rekordmeis­ter kon echter nimmer worden gesloten.

Boateng leek vorig seizoen zijn basisplaat­s kwijt te raken bij Bayern, toen Niko Kovac nog de scepter zwaaide in Zuid-Duitsland. Diens ontslag en de komst van Hansi Flick veranderde de status van de centrale verdediger binnen de Bayernsele­ctie. Ook vanwege de zware kruisbandb­lessure bij Niklas Süle kwam hij weer nadrukkeli­jker in beeld. In de laatste fase van afgelopen seizoen vormde Boateng samen met David Alaba het hart van de Bayern-defensie, wat ook het geval was afgelopen vrijdag in de oefenwedst­rijd tegen Olympique Marseille (1-0 zege).

Mocht Boateng daadwerkel­ijk vertrekken uit München, dan komt een einde aan een dienstverb­and van acht seizoenen. De 76-voudig internatio­nal van Duitsland werd in 2011 overgenome­n van Manchester City, dat destijds 13,5 miljoen euro toucheerde. In het shirt van Bayern kwam Boateng tot dusver tot 320 wedstrijde­n. Diens prijzenkas­t werd aangevuld met onder meer de Champions League-beker, acht Duitse landstitel­s en vijf nationale bekers. (VP)

 ??  ?? Bayern München is bereid Jérôme Boateng te laten vertrekken. (Foto: Goal)
Bayern München is bereid Jérôme Boateng te laten vertrekken. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname