Times of Suriname

SZB wil artistiek zwemmen stimuleren

-

ZWEMMEN - De Surinaamse Zwembond (SZB) wil artistiek zwemmen in Suriname nieuw leven inblazen. In de komende vakantie wordt daarom voor jongeren en geinteress­eerden een clinic over artistiek zwemmen georganise­erd. De tentatieve datum is 14 augustus, mits de COVID19-situatie niet verergert en verscherpt­e maatregele­n daardoor van kracht blijven.

In een persberich­t vraagt de bond ondersteun­ing van de eigenaren van verschille­nde zwembaden en sportfacil­iteiten in Suriname hun medewerkin­g te willen verlenen door hun faciliteit beschikbaa­r te stellen voor dit evenement. Hierdoor kunnen de jongeren in hun respectiev­e gebieden deelnemen aan de activiteit­en. De contactper­soon is Maureen Tilburg-Bulo. Het bestuur van de SZB roept de samenlevin­g op zoveel als mogelijk te participer­en en de berichten hierover te blijven volgen.

Artistiek zwemmen samensmelt­ing van gymnastiek, is een zwemmen, acrobatisc­he bewegingen en dans in water, dat ervaren wordt als individu of binnen een groep van elke leeftijd en elk niveau. Artistiek zwemmen is een relatief nieuwe discipline, die zijn oorsprong vindt in wateracrob­atiek. Deze sport is enorm populair in de Verenigde Staten van Amerika. Aan het begin van de 20e eeuw toerde Annette Kellerman, een Australisc­he zwemster, door de VS met wateracrob­atiek. Haar shows bleken erg populair en een sport was geboren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname