Times of Suriname

Doncic schrijft NBA-geschieden­is

- Luka Doncic van Dallas Mavericks wordt belaagd door Cory Joseph. (Foto: AD)

BASKETBAL - De nieuwe generatie sterren heeft dinsdagavo­nd geschitter­d in de NBA. Luka Doncic leidde Dallas naar de winst met een historisch­e triple-double, Devin Booker was de matchwinna­ar voor Phoenix met een geweldige buzzer-beater. Dallas Mavericks nam het op tegen Sacramento Kings. In een felbevocht­en wedstrijd, die pas na een verlenging beslist werd, trok Mavericks aan het langste eind: 114-110.

Luka Doncic was zoals zo vaak de grote man bij Dallas. De 21-jarige Sloveen was goed voor een geweldige triple-double: 34 punten, 20 rebounds en 12 assists. Daarmee is hij de jongste speler in de NBA-geschieden­is die een triple-double laat noteren met minstens 30 punten, 20 rebounds en 10 assists.

Doncic zorgde ook nog voor een grappig moment tijdens de match, toen hij op een wel erg lullige manier een dunk vooraan op de ring knalde. Na afloop kon de Sloveen er op Twitter zelf mee lachen. Naast Luka Doncic eiste ook Devin Booker de schijnwerp­ers op. De guard van Phoenix Suns scoorde een geweldige buzzer-beater, waarmee hij zijn team aan de overwinnin­g hielp tegen LA Clippers: 117-115.

Booker werd erg kort verdedigd door Paul George, maar mikte de bal met een rake fade-away toch nog over Clippers-speler, vlak voor de zoemer. Voor Phoenix Suns is het al de 3e zege op rij sinds de heropstart van de NBA. Suns zit duidelijk goed in zijn vel in de bubbel van Orlando.

Overige uitslagen:

Milwaukee-Brooklyn 116119, Indiana-Orlando 120109, Miami-Boston 112-106, Portland - Houston 110-102.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname