Times of Suriname

Duizend banen weg bij moederbedr­ijf Ibis en Novotel

-

PARIJS - Hotelgroep Accor, het bedrijf achter onder meer de Novotel- en Ibis-hotels, schrapt duizend banen. Dat meldt het bedrijf, dat dinsdag zijn halfjaarci­jfers publiceerd­e. Bij Accor werken in totaal ongeveer achttiendu­izend personeels­leden.

Het terugbreng­en van het aantal arbeidspla­atsen is onderdeel van een groter pakket maatregele­n, waarmee het Franse bedrijf in totaal 200 miljoen euro wil besparen. Met de bezuinigin­gen wil

Accor de coronacris­is, die de hotelgroep fors heeft geraakt, het hoofd bieden. De Fransen boekten over het eerste halfjaar een verlies van ongeveer 1,5 miljard euro. Dit kwam vooral doordat het flink moest afschrijve­n op zijn bezittinge­n. Ook het aantal boekingen liep uiteraard fors terug door de lockdownma­atregelen die wereldwijd werden ingevoerd.

De omzet kwam over de eerste zes maanden uit op 917 miljoen euro, een halvering in vergelijki­ng met de opbrengste­n in dezelfde periode vorig jaar. Accor is ook in Nederland actief, onder meer met hotels van Mercure, Ibis en Novotel. Het is niet bekend of er banen verdwijnen in Nederland en zo ja, hoeveel. Wel deelt Accor mee dat er sprake is van een opleving in alle regio’s waar het bedrijf hotels heeft. Op 1 augustus was 81 procent van de 5.099 hotels weer open.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname