Times of Suriname

Goudprijs doorbreekt voor het eerst grens van 2000 dollar

-

VS - De prijs voor goud is dinsdag voor het eerst in de geschieden­is door de grens heen gegaan van 2 duizend dollar (1.698 euro) per troy ounce (31,1 gram), blijkt uit de index voor de spotmarkt. Op sommige momenten is de prijs zelfs al uitgekomen boven de 2.005 dollar.

Al vrijwel het gehele jaar stijgt de goudprijs, met uitzonderi­ng van een felle dip in maart. Goud is een populaire belegging geworden, omdat het zeer waardevast is.

Op 27 juli was de goudprijs al gestegen naar het hoogste niveau ooit: 1.920,90 dollar.

Door de onzekerhei­d omtrent de economisch­e gevolgen van onder meer het coronaviru­s en de aanhoudend­e handelsspa­nningen tussen de Verenigde Staten en China, zijn veel beleggers op zoek naar zekerheid en zoeken daarom hun toevlucht tot goud. Dinsdag in de loop van de dag kwamen berichten naar buiten dat de regering in de VS niet ver meer was van een akkoord over een nieuw steunpakke­t voor de Amerikaans­e economie. Beleggers vrezen dat daardoor het begrotings­tekort van de Amerikaans­e overheid verder oploopt, wat de interesse in een waardevast­e belegging verder deed toenemen en de goudprijs uiteindeli­jk rond 19.00 uur Nederlands­e tijd de grens van 2 duizend dollar deed doorbreken.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname