Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1991 - Het Franse automerk Peugeot trekt zich terug van de markt in de Verenigde Staten. 2011 - In Tottenham en andere Londense wijken breken rellen uit nadat een 29-jarige inwoner wordt doodgescho­ten tijdens een vuurgevech­t met de politie.

Politiek

1806 - Het Heilige Roomse Rijk wordt ontbonden.

2012 - In het politiek onrustige Roemenië wijzigt premier Victor Ponta zijn kabinet; hij vervangt onder anderen zijn ministers van Buitenland­se Zaken en Justitie, nadat eerder de minister van Binnenland­se Zaken zelf was opgestapt.

Wetenschap en technologi­e

1991 - Tim Berners-Lee publiceert bestanden met de beschrijvi­ng van zijn ideeën voor het Wereldwijd web. De eerste pagina van het wereldwijd­e web verschijnt.

2012 - De verkenner Curiosity landt op Mars. Het voertuig gaat op zoek naar sporen van leven op de planeet.

Geboren

1972 - Geri Halliwell

Geraldine Estelle (Geri) Halliwell (Watford (Hertfordsh­ire), 6 augustus 1972) is een Britse zangeres. Ze werd vooral bekend als Ginger Spice van de groep Spice Girls. Met de Spice Girls bracht ze twee succesvoll­e albums Spice en Spice World uit, gevolgd door een speelfilm Spiceworld: The Movie. De groep was de popsensati­e van de laatste helft van de jaren 1990. Halliwell scoorde haar eerste solohit met Look at me in 1999 van de cd Schizophon­ic. Ze heeft ook enkele liederen uitgebrach­t. Sinds haar huwelijk met Christian Horner in 2015 gebruikt ze de naam Geri Horner. Ze heeft twee kinderen. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname