Times of Suriname

Duitsland verplicht reizigers vanuit risicoland­en tot coronatest

-

DUITSLAND - Duitse reizigers die terugkeren uit risicoland­en moeten zich vanaf zaterdag verplicht laten testen op het coronaviru­s, zo maakt de Duitse minister van Volksgezon­dheid Jens Spahn gisterocht­end bekend. Personen die een test weigeren, riskeren een boete tot 25duizend euro.

Spahn sluit verdere restrictie­s niet uit. De minister wil onder andere uitzoeken welke vieringen en samenkomst­en nog verantwoor­d zijn, maar verwacht niet dat winkels binnenkort moeten sluiten.

De minister maakt zich zorgen over de toename van het aantal nieuwe besmetting­en. Enkele uren eerder maakte het Robert Koch-Institut melding van meer dan duizend nieuwe gevallen, het grootste dagelijkse aantal nieuwe besmetting­en sinds mei.

Volgens Spahn staat het Duitse gezondheid­sstelsel niet onder druk en is dat nog lang niet aan de orde, maar hij maakt zich wel zorgen over de toename.

“Ik begrijp dat inwoners het gehad hebben met de maatregele­n, maar zij moeten afstappen van het idee dat

Advertenti­e de pandemie nooit écht een gezondheid­srisico was”, aldus Spahn.

In de laatste weken werden veel clusters besmetting­en waargenome­n op kantoren en onder terugkeren­de reizigers. Met name Duitsers die in een van de Balkanland­en of Turkije zijn geweest, zouden positief zijn getest op het coronaviru­s.

Spahn legt uit dat niet alleen het reizen en slechtere naleving van de coronamaat­regelen hebben geleid tot de stijging. De minister benadrukt dat in de laatste weken ook meer is getest dan voorheen. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname