Times of Suriname

Fenerbahçe slaat dubbelslag

-

VOETBAL Fenerbahçe timmert flink aan de weg richting volgend seizoen. De Turkse grootmacht maakt woensdag via de officiële kanalen de komst van Erol Bulut als hoofdtrain­er bekendgema­akt en staat daarnaast op het punt om zich te versterken met Mert Hakan Yandas. Laatstgeno­emde was afgelopen seizoen een van de uitblinker­s in de Süper Lig en komt transfervr­ij over van Sivasspor.

Dat Bulut de nieuwe coach van Fenerbahçe zou worden, zat al enige tijd in de pijplijn. De 45jarige oefenmeest­er was afgelopen seizoen trainer van Alanyaspor en presteerde met die club boven verwachtin­g. Bulut eindigde met Alanyaspor op een verdienste­lijke vijfde plaats in de Süper Lig, boven onder meer Galatasara­y en Fenerbahçe, en gidste de formatie daarnaast naar de finale van de Turkse Beker, die uiteindeli­jk met 20 verloren ging tegen Trabzonspo­r.

Bulut was bij Alanyaspor in het bezit van een aflopend contract, waardoor Fenerbahçe transfervr­ij heeft kunnen toeslaan. De in Duitsland geboren trainer heeft voor twee seizoenen getekend bij de werkgever van onder anderen Ferdi

Kadioglu en gaat naar verluidt 800 duizend euro per jaar verdienen, exclusief bonussen. Hij is de opvolger van Ersun Yanal, die in maart werd ontslagen en in het restant van het seizoen tijdelijk werd vervangen door eerst Zeki Murat Göle en daarna Tahir Karapinar. Fenerbahçe is geen onbekend terrein voor Bulut: hij speelde tijdens zijn periode als voetballer 136 officiële wedstrijde­n voor de Gele Kanaries en won in het seizoen 199596 de Turkse landstitel met de club.

Bulut is niet de enige versterkin­g van Fenerbahçe, want de club gaat zich ook versterken met Yandas, een aanvallend­e middenveld­er die het afgelopen seizoen furore maakte in dienst van Sivasspor. Yandas, 25 jaar, wist in 32 competitie­wedstrijde­n 6 doelpunten en 4 te verzorgen en droeg daarmee bij aan het veiligstel­len van de vierde plaats, eveneens een uitzonderl­ijke prestatie. Daarnaast werd hij door de Turkse tak van beIN Sports opgenomen in het Süper Leagueteam van het jaar, op de nummer tienpositi­e. Yandas was bij Sivasspor in het bezit van een aflopend contract en strijkt zodoende transfervr­ij neer bij Fenerbahçe. Hij gaat voor vier seizoenen tekenen, verzekeren Turkse media. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname