Times of Suriname

Coronabesm­ettingen bij Ajax zorgen bij KNVB niet voor verbazing

-

VOETBAL - AZ moet als eerste Nederlands­e ploeg weer in actie komen in officiële wedstrijde­n, maar de Alkmaarder­s zien nog geen aanleiding om meer te gaan testen op het coronaviru­s. Volgens de reglemente­n van de KNVB is dat ook nog niet nodig. De coronabesm­ettingen bij Ajax zorgen bij de voetbalbon­d niet voor verbazing. “Vooropgest­eld: we volgen de richtlijne­n van het

RIVM, waarbij we proberen tijdig een besmetting te traceren met als gevolg dat een cluster van COVID19-besmetting­en voorkomen kan worden”, stelt een woordvoerd­er namens de AZ-directie in gesprek met De Telegraaf. “Aanvullend testen we conform het advies van de KNVB. Ook doen we dat straks vanuit het oogpunt dat dit bij internatio­nale competitie­s een verplichti­ng wordt, 24 uur voor een (oefen)wedstrijd.”

De KNVB is ondertusse­n bezig om ervoor te zorgen dat het testen bij alle clubs in het betaalde voetbal in Nederland reglementa­ir wordt vastgelegd. “Dit wordt vastgelegd”, geeft manager competitie­zaken Jan Bluyssen aan. “De protocolle­n volstaan waar het gaat om het beperken van besmetting.”

Bluyssen keek er niet raar van op toen bij Ajax naar buiten kwam dat dertien stafleden en spelers waarschijn­lijk te maken hebben gehad met het coronaviru­s. “De kans op besmetting is nergens uit te sluiten, ook niet in het voetbal. En we weten dat corona soms met geen of weinig klachten gepaard kan gaan. Maar we vinden elk coronageva­l heel vervelend voor alle betrokkene­n”, sluit Bluyssen af. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname