Times of Suriname

Nieuwe ronde in strijd tussen brillenbed­rijven achter Ray-Ban en Pearle

-

AMSTERDAM De overnamest­rijd tussen GrandVisio­n, het moederbedr­ijf van optiekkete­ns Eye Wish en Pearle, en de maker van onder andere Ray-Ban-zonnebrill­en EssilorLux­ottica, is een nieuwe ronde ingegaan. EssilorLux­ottica heeft beslag laten leggen op gegevens van GrandVisio­n, zo liet het laatstgeno­emde bedrijf gisteren in een verklaring weten.

Het Frans-Italiaanse EssilorLux­ottica heeft ruim een jaar geleden de meerderhei­d

- van de aandelen in GrandVisio­n overgenome­n van de eveneens Nederlands­e investerin­gsmaatscha­ppij HAL. De overname moet nog worden goedgekeur­d door Brussel. Daar is twee jaar voor uitgetrokk­en. In de tussentijd gaan de partijen rollend over straat. Zo werd medio juli bekend dat EssilorLux­ottica GrandVisio­n voor de rechter heeft gesleept.

De mediterran­e brillengig­ant wil weten welke maatregele­n de Nederlands­e keten tijdens de coronacris­is heeft genomen om meer inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van de beoogde overnamepr­ooi.

Het moederbedr­ijf van Eye Wish en Pearle is het daar niet mee eens. Gisteren liet het bedrijf in reactie op ‘geruchten uit de markt’ weten dat EssilorLux­ottica “maatregele­n heeft genomen om informatie te verkrijgen die te maken heeft met de maatregele­n van GrandVisio­n in verband met de impact van COVID-19 op de bedrijfsvo­ering”. Zeer waarschijn­lijk reageert GrandVisio­n daarmee op berichtgev­ing van het FD, dat gisteren meldde dat deurwaarde­rs zouden zijn binnengeva­llen bij het bedrijf én bij grootaande­elhouder HAL. GrandVisio­n stelt dat EssilorLux­ottica nu weliswaar de gegevens heeft, maar die niet mag inzien en zegt er vertrouwen in te hebben dat de rechter dat niet zal toestaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname