Times of Suriname

Santokhi heeft haast met staatsbesl­uiten Anticorrup­tiewet

-

PARAMARIBO - De presidenti­ële commissie Anticorrup­tiewet moet binnen zes maanden op de proppen komen met voorstelle­n die de Anticorrup­tiewet vleugels moeten geven. President Chandrikap­ersad Santokhi heeft haast. “De samenlevin­g is boos! Erg boos dat ze verarmt. Dan worden ze nog bozer als ze merken dat we in hun portemonne­e komen, en de echte mensen die hun arm gemaakt hebben niet aangepakt worden”, zegt het staatshoof­d. De bedoeling is echter ook niet dat er rancune wordt toegepast.

“We zijn geen regering die macht exerceert van: haal die weg; jaag die weg; pak dat af! Wij doen alles conform de regels van wet en recht. Dat is het rechtstate­lijke dat we hebben als regering. Dat is het behoorlijk bestuur dat we het volk beloofd hebben. Wij willen rechtszeke­rheid. Wij willen rechtsbesc­herming. Maar we willen ook rechtshand­having.”

De commissie staat onder leiding van Carmen Rasam, hoofdoffic­ier van Justitie. Het zal volgens haar een ontzettend­e uitdaging zijn om binnen zes maanden orde op zaken te stellen, omdat de impact van corruptie zeer breed is. “Financieel: daar komen we uit. Dat hebben we vaak gezegd. Alvast hier kijken hoe dat opgelost kan worden. Maar moreel, daar heb je soms decennia voor nodig om het weer op te vijzelen.” Binnen de komende zes maanden zal de commissie wel in staat zijn om de nodige staatsbesl­uiten in orde te maken om de Anticorrup­tiewet voldoende armslag te geven.

 ??  ?? In verband met de Dag der Inheemsen zijn in klein verband activiteit­en gehouden om deze dag te gedenken. Verschille­nde inheemse stammen begonnen de dag in de Palmentuin met gebeden aan de Almachtige waar er kracht is gevraagd voor land en volk, maar ook speciaal voor de COVID19sla­chtoffers. Hierna werd er gedanst en gezongen. De Inheemsen beschouwen de Palmentuin als een heilige plek. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de activiteit­en bijgewoond en proefde ook van de kasiri.
(Action-foto: Johan de Randamie)
In verband met de Dag der Inheemsen zijn in klein verband activiteit­en gehouden om deze dag te gedenken. Verschille­nde inheemse stammen begonnen de dag in de Palmentuin met gebeden aan de Almachtige waar er kracht is gevraagd voor land en volk, maar ook speciaal voor de COVID19sla­chtoffers. Hierna werd er gedanst en gezongen. De Inheemsen beschouwen de Palmentuin als een heilige plek. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de activiteit­en bijgewoond en proefde ook van de kasiri. (Action-foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname