Times of Suriname

Jeugdige wegens doodslag onvoorwaar­delijk ter beschikkin­g gesteld

-

PARAMARIBO - De rechter heeft een zestienjar­ige jongeman die een andere jongen heeft gedood in Coronie, onvoorwaar­delijk ter beschikkin­g gesteld aan het bestuur. De jeugdige zal verder worden begeleid door het Bureau Alcohol en Drugs.

De magistraat acht doodslag bewezen. Zij vindt dat de jeugdige zelf de confrontat­ie heeft opgezocht met het latere slachtoffe­r. Naar haar oordeel had het slachtoffe­r geen voorwerp in zijn hand. Als de veroordeel­de, die juridische bijstand krijgt van advocaat Georgette Leter, goed gedrag vertoont tijdens zijn begeleidin­g hoeft het niet lang te duren dat hij vrijkomt.

De rechter hield er rekening mee dat Coronie een kleine gemeenscha­p is. Zij vindt dat de jongeman buiten beeld moet blijven zodat de familie van het slachtoffe­r de tijd krijgt het verlies van het slachtoffe­r te verwerken. De familie van de veroordeel­de zal dan de tijd krijgen om de opsluiting te verwerken.

De veroordeel­de betuigt spijt. Hij kan zich niet voorstelle­n dat hij op deze wijze heeft gehandeld. Hij moest op de woning van zijn oom letten. Bij het pand kwamen meerdere jongens. Op de bewuste dag was hij in de ochtenddur­en niet bij het pand waarop hij moest letten. Toen hij later daar ging, zag hij dat het latere slachtoffe­r op zijn slaapplek lag. Er ontstond een woordenwis­seling daarover. Volgens de veroordeel­de was het slachtoffe­r steeds provoceren­d naar hem toe bezig. Hij liep toen de kamer uit en ging naar de keuken. Daar pakte hij een mes en stak het slachtoffe­r daarmee. Het slachtoffe­r is als gevolg van de opgelopen steekverwo­ndingen overleden. De veroordeel­de verklaart dat het niet zijn bedoeling was het slachtoffe­r te doden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname