Times of Suriname

Kransleggi­ng monumenten­plein Groningen

-

SARAMACCA - Op initiatief van Nathalie Ramadhin- Amatmohamm­ed zijn er gisteren kransen gelegd bij het Javaansen inheems monument op het monumenten­plein, voor het commissari­aat van Saramacca. Hierbij waren aanwezig districtsc­ommissaris (dc) Sarwankoem­ar Ramai, parlementa­riër Radjinderk­oemar Debi, leden van de regionale raden, dorpsbestu­ren van de verschille­nde inheemse dorpen en een vertegenwo­ordiging van de Javaanse gemeenscha­p uit Kampong Baroe, Groningen en Tijgerkree­k.

Tijdens de kransleggi­ng richtten enkele personen het woord tot de aanwezigen. De sprekers brachten de felicitati­es over en gaven daarnaast aan dat de Javanen en inheemsen een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeli­ng van Suriname, in het bijzonder de ontwikkeli­ng van het district Saramacca. De sprekers blikten ook terug op een succesvoll­e samenwerki­ng en hopen dat dit zo zal blijven. Er werd ook een krans gelegd door twee senioren van 86 en 89 jaar, familie van Amatmohamm­ed, bij het monument op de hoek van de Sidodadi- en Damboenton­gweg. Deze oudjes zijn de tweede generatie binnen de familie.

In verband met de herdenking aan 130 jaar Javaanse Immigratie heeft de werkgroep van Groningen onder leiding van Nathalie

Ramadhin-Amatmohamm­ed gemeend om het monument aan de Sidodadiwe­g te renoveren. Dit is tot stand gekomen met eigen inbreng en burgerpart­icipatie. Het commissari­aat is in opdracht van de dc ingekomen met de nodige mankracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname