Times of Suriname

TUI haalt vakantiega­ngers Aruba terug

-

ORANJESTAD - TUI Nederland haalt 526 reizigers terug van Aruba na de aanscherpi­ng van het reisadvies naar code oranje. De reisorgani­satie zegt dat het voor het merendeel gaat om reizigers die geen pakketreis hebben geboekt, maar alleen een vliegticke­t. We informeren hen zo snel mogelijk over het aangepaste reisadvies en dat wij hen terug gaan brengen naar Nederland”, aldus TUI in een reactie op het aangescher­pte reisadvies.

Het Ministerie van Buitenland­se Zaken heeft het reisadvies zaterdag opgeschaal­d van code geel naar code oranje. Nietnoodza­kelijke reizen naar Aruba worden wegens het snel stijgende aantal Covid19-besmetting­en op het eiland afgeraden.

Wie uit Aruba terugkeert in Nederland, krijgt het dringende advies veertien dagen in thuisquara­ntaine te gaan.

TUI zegt dat de eerste reizigers zondag teruggaan met een regulier geplande vlucht. Die vertrekt zondag uit Aruba en landt maandagoch­tend rond 10.30 uur op Schiphol. Ook op dinsdag keren toeristen met een reguliere vlucht terug naar Nederland. TUI zet ook een extra repatriëri­ngsvlucht in, op woensdag.

Op Aruba zijn vrijdag 133 nieuwe coronabesm­ettingen geregistre­erd. Daardoor kwam het aantal actieve besmetting­en op het eiland met ongeveer 100.000 inwoners op 293, bijna allemaal in de afgelopen vijf dagen vastgestel­d. Op het eiland geldt daarom een samenschol­ingsverbod. Groepen van meer dan vier mensen kunnen door de politie uit elkaar worden gehaald. Aruba gaat ook strenger controlere­n of mensen die in quarantain­e of isolatie zijn geplaatst zich wel aan de regels houden. Op onverwacht­e momenten kan er worden gecontrole­erd. Wie op dat moment niet thuis is, kan een boete van duizend Arubaanse florin (ongeveer 500 euro) krijgen.

Minister-president Evelyn Wever-Croes heeft zaterdag op haar Facebook-pagina geschreven dat haar zoon is besmet met het coronaviru­s. Kevin Wever werkt op de Arubaanse luchthaven. De minister-president zegt de afgelopen dagen niet in contact te zijn geweest met haar zoon.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname