Times of Suriname

Politie veegt ‘te druk’ strand Bloemendaa­l schoon

-

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagav­ond tal van mensen van het strand van Bloemendaa­l weggestuur­d. Er waren ‘teveel mensen die de coronamaat­regelen niet opvolgen’. Vanwege de grote drukte ging de politie in overleg met de gemeente en de Veiligheid­sregio Kennemerla­nd over tot handhaving. Vele tientallen strandgang­ers werd verzocht het strand te verlaten en naar huis te gaan. Volgens de politie bleef het rustig.

Ook zondag wordt er bij de kustplaats­en volop zomerdrukt­e verwacht. Plaatsen als Zandvoort, Bloemendaa­l, Katwijk en Den Haag bereiden zich voor op een drukke zondag. De temperatuu­r stijgt opnieuw tot grote hoogten en duizenden mensen sturen mogelijk richting het strand voor verkoeling. Zondagmorg­en worden in alle vroegte containers vol afval van het strand in Schevening­en gehaald. Medewerker­s van de gemeente Den Haag helpen bij het opruimen van het puin van de duizenden strandgast­en dit weekend. Het strand moet er voor de gasten van zondag weer schoon bij liggen.

Er zou vooral veel plastic afval van het strand worden gehaald. Tractoren halen de troep met met speciale reinigings­machines weg. De parkeerpla­atsen bij het strand van Zandvoort stonden zondag voor 10.00 uur allemaal al zo goed als vol, aldus de ANWB. Maar verder waren er op dat moment nog geen verkeerspr­oblemen. Het was daarmee zondagocht­end rustiger dan zaterdagoc­htend om dezelfde tijd, terwijl zondag waarschijn­lijk toch gesproken kan worden van een hittegolf. Van een officiële hittegolf is sprake als het in De Bilt minstens vijf dagen achtereen 25 graden of meer wordt en het drie dagen keer tropisch warm is geweest met maxima van 30 graden of meer. Naar verwachtin­g wordt het ook nog eens de warmste 9 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname