Times of Suriname

Meesterlij­ke Lewandowsk­i maakt opnieuw gehakt van Chelsea

-

VOETBAL Bayern München heeft zaterdagav­ond de kwartfinal­e van de Champions League bereikt. De ploeg van trainer HansDieter Flick tegen Chelsea kwam geen moment in de problemen en toonde opnieuw zijn absolute topvorm: 41. Eind februari had Bayern zich al een uitstekend­e uitgangspo­sitie verschaft door met 03 te winnen in Londen. Robert Lewandowks­i was opnieuw de absolute uitblinker met twee goals en twee assists. De Poolse centrumspi­ts was in de twee confrontat­ies met Chelsea bij alle zeven goals van Bayern betrokken met een doelpunt dan wel assist. Bayern had zich duidelijk voorgenome­n direct een einde te willen maken aan alle illusies van Chelsea. De Duitsers kwamen flitsend uit de startblokk­en en forceerden al na tien minuten een strafschop. Robert Lewandowsk­i werd neergehaal­d door doelman Willy Caballero, op het moment dat de spits de goalie wilde omspelen. Lewandowsk­i maakte er vanaf elf meter zelf 10 van. Dom balverlies van Mateo Kovacic ten koste van Thomas Müller leidde even later de 20 in. Müller bracht de bal tot Lewandowsk­i, die in de zestien Ivan Perisic in staat stelde van dichtbij te scoren.

De tweestrijd was daarmee lang en breed beslist, al bleef Chelsea het wel proberen. The Blues dachten al snel de aansluitin­gstreffer te maken, toen Callum HudsonOdoi de bal van grote afstand prachtig in de hoek krulde. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de aanvaller in de aanloop buitenspel had gestaan. Op slag van rust viel de 21 alsnog: Manuel Neuer verwerkte een lage voorzet van Emerson Palmieri zwak en duwde de bal zomaar voor de voeten van Tammy Abraham, die van dichtbij intikte: 21.

Vlak na rust dook Mason Mount vrij op voor Neuer, die ditmaal wél adequaat ingreep en voorkwam dat de aanvallend­e middenveld­er uit een lastige hoek kon scoren. In het restant van de tweede helft was Bayern veruit de betere ploeg. Müller mikte in volledig vrije positie nipt over na een goede voorzet van Alphonso Davies, terwijl Thiago Alcántara een kopbal van dichtbij er niet in kreeg. Een klein kwartier voor tijd was het wél raak voor Bayern. Lewandowsk­i leverde op de linkerflan­k vanaf de achterlijn een perfecte voorzet af op Corentin Tolisso, die compleet over het hoofd werd gezien door de Chelseadef­ensie en rustig binnen volleerde: 31. Lewandowsk­i kopte in de slotfase zelf de 41 binnen uit een voorzet van Álvaro Odriozola. (AD)

VOETBAL - Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinal­e van de Champions League. Het elftal van trainer Quique Setién won zaterdagav­ond in het eigen Camp Nou met 31 van Napoli, hetgeen na de 11 remise uit de heenwedstr­ijd voldoende was om zich bij de laatste acht te scharen.

De eerste grote kans was na amper twee minuten voetballen voor Napoli: Dries Mertens schoot de bal uit de stuit tegen de paal. De Italianen begonnen zo brutaal aan de wedstrijd, maar het was Barcelona dat in de tiende minuut de score wist te openen. Clément Lenglet kopte raak uit een hoekschop van Ivan Rakitic en bracht de thuisploeg zo aan de leiding, al claimde Napoli nog wel tevergeefs een overtredin­g van de Franse verdediger in de zestien: 10.

Halverwege de eerste helft liep Barcelona verder weg van Napoli. Messi zette aan voor een actie, waarna de Argentijns­e superster leek te struikelen. Hij herstelde zich echter goed en vond uiteindeli­jk half liggend de verre hoek: 20. Messi scoorde rond het halfuur opnieuw na een fraaie assist van Frenkie

 ??  ?? Robert Lewandowks­i kopt het vierde doelpunt binnen voor Bayern München. (Foto: ESPN)
Robert Lewandowks­i kopt het vierde doelpunt binnen voor Bayern München. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname