Times of Suriname

Nederlands­e spits laat Europese topclubs schieten voor Bundesliga

-

VOETBAL Mohamed Sankoh verruilt Stoke City voor VfB Stuttgart, zo maakt de Duitse club via de officiële kanalen bekend. De zestienjar­ige Nederlands­e spits had zich de afgelopen maanden in de kijker gespeeld bij een fors rijtje Europese grootmacht­en. Zijn keuze is nu echter gevallen op het afgelopen seizoen naar de Bundesliga gepromovee­rde VfB Stuttgart, waar hij zijn handtekeni­ng onder een ‘langlopend contract’ heeft gezet.

Sankoh speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdoplei­ding van Stoke City, nadat hij daarvoor jaren had doorgebrac­ht in de academie van Sparta Rotterdam. Door de verhuizing van zijn moeder naar Engeland kwam de jonge spits samen met broer Abdul bij The Potters terecht. In het afgelopen anderhalf jaar speelde Sankoh zestien wedstrijde­n in de U18 van the Potters, waarin hij goed was voor negen doelpunten en negen assists. Hij maakte dit seizoen tevens zijn debuut in de U23 van Stoke City, voor wie hij voorlopig negen keer in actie kwam.

Zijn stormachti­ge ontwikkeli­ng bleef niet onopgemerk­t, want hij speelde zich in de kijker bij Chelsea, Atlético Madrid, Juventus, Barcelona, Celtic en AC Milan. Gezien dit rijtje clubs is misschien enigszins verrassend dat VfB Stuttgart aan de haal gaat met de jeugdinter­national, die in 2019 deel uitmaakte van het Oranje U17 dat zich in Ierland tot Europees kampioen kroonde. Sankoh sluit bij die Schwaben aan in de U19, terwijl het tweede elftal van VfB Stuttgart uitkomt op het vijfde niveau van het

Duitse voetbal.

“We zijn blij dat we met Mo een hele getalentee­rde aanvaller hebben binnengeha­ald. Ik ben er trots op dat we met alle betrokkene­n zijn komst mogelijk hebben kunnen maken en ik kijk er naar uit om de komende jaren zijn potentie er volledig uit te halen”, zegt hoofd jeugdoplei­dingen Thomas Krücken namens VfB Stuttgart. “We proberen op een rustige en verantwoor­de manier een pad richting het eerste elftal uit te stippelen.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname