Times of Suriname

De Ligt gaat na tien maanden eindelijk onder het mes

-

VOETBAL - Matthijs de Ligt concentree­rt zich na de eliminatie van Juventus in de Champions League op een operatie aan zijn schouder. De verdediger kampt al sinds november vorig jaar met een schouderbl­essure en de laatste weken ging het van kwaad tot erger. De Oranje-internatio­nal kon vrijdagavo­nd niet voorkomen dat Juventus in de achtste finales van de Champions League strandde, maar het biedt wel de gelegenhei­d om onder het mes te gaan.

“Ik ben natuurlijk teleurgest­eld dat we het niet gered hebben”, vertelde De Ligt na de 21 winst op Olympique Lyon, dat dankzij de 10 overwinnin­g in het heenduel de kwartfinal­e bereikte. “Maar nu richt ik mij erop om zo snel mogelijk weer fit te worden. Ik ga binnenkort onder het mes en het zal enige tijd duren voor ik volledig ben hersteld”, erkende hij in gesprek met Mediaset.

De Ligt schreeuwde het de laatste weken regelmatig uit van de pijn tijdens wedstrijde­n en na afloop werd het gewricht meteen ingepakt met ijs. Ondanks dat zijn schouder al meerdere keren uit de kom is gegaan, bleef de twintigjar­ige Nederlande­r in het merendeel van de wedstrijde­n van Juventus in de Serie A een zekerheidj­e voor trainer Maurizio Sarri.

De Ligt betreurt de uitschakel­ing. “Ik voel me nu heel slecht”, erkende de verdediger. “We waren in deze twee wedstrijde­n sterker dan Olympique Lyon, maar toch maakten we het onszelf lastig. Vandaag kregen we na twaalf minuten al een doelpunt tegen en dat maakte het er niet makkelijke­r op. Feit is dat we zijn uitgeschak­eld in de Champions League en dat is waar het uiteindeli­jk om gaat.”

Juventus sluit het seizoen zodoende enigszins wrang af. “We zijn blij met het winnen van de landstitel. Maar we verloren de finale van de Coppa Italia en nu zijn we klaar in de Champions League. Dat is voor een club als Juventus veel te vroeg.” Het nieuwe seizoen in de Serie A gaat over iets meer dan een maand van start, in het weekend van 19 en 20 september. (AD)

Matthijs de Ligt (r) zal na tien maanden een operatie aan zijn schouder ondergaan. De verdediger kampt al sinds november vorig jaar met een schouderbl­essure. (Foto: AD)

VOETBAL - AZ heeft zaterdagmi­ddag een knappe oefenoverw­inning geboekt tegen Lille OSC. De Alkmaarder­s kwamen in de tweede helft op achterstan­d door een harde uithaal van Lilleback Jérémy Pied, maar kwamen dankzij twee geweldige treffers terug. Eerst was het Yukinari Sugawara die de bal van veertig meter in de kruising legde, daarna deed Thomas Ouwejan hetzelfde met een vrije trap van ongeveer 25 meter: 21. Het was pas de eerste oefenzege van AZ, nadat de voorgaande drie duels verloren gingen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname