Times of Suriname

AZ houdt nog altijd adem in

-

VOETBAL - AZ heeft nog geen duidelijkh­eid gekregen van de UEFA wat betreft de protesten van de Alkmaarder­s tegen het besluit van de KNVB om Ajax het beste Champions League-ticket toe te kennen. Algemeen directeur Robert Eenhoorn laat zaterdag aan Voetbal Internatio­nal weten dat bericht van de Europese voetbalbon­d vooralsnog is uitgebleve­n.

AZ toonde zich de afgelopen maanden verbolgen door de beslissing van de KNVB om na de stopzettin­g van de Eredivisie Ajax het beste toegangsbe­wijs voor het miljardenb­al te geven. De Amsterdamm­ers gingen op dat moment wel aan kop in de Eredivisie, maar deden dit slechts op basis van een beter doelsaldo dan AZ.

Dit was voor Eenhoorn reden om protest in te dienen bij de UEFA. Het oordeel van de bond laat echter op zich wachten, zo blijkt uit de woorden van de directeur. Maandag wordt al geloot voor de tweede voorronde van de Champions League, waarin AZ het als het zo blijft opneemt tegen Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen.

AZ zal in totaal met drie tegenstand­ers af moeten zien te rekenen om het hoofdtoern­ooi te bereiken. Voor Ajax is er naar alle waarschijn­lijkheid direct plaats in de groepsfase, al blijven de Amsterdamm­ers nog wel afhankelij­k van de resultaten van het huidige seizoen. Als Napoli of Olympique Lyon de huidige editie van de Champions League wint, moet Ajax ook een voorronde spelen.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname