Times of Suriname

Feyenoord maakt melding van positieve coronatest binnen selectie

-

VOETBAL - Bij Feyenoord heeft één speler positief getest op het coronaviru­s, zo maken de Rotterdamm­ers bekend via de officiële kanalen. De niet nader genoemde speler gaat in quarantain­e, en behoorde zondag niet tot de wedstrijds­electie voor het oefenduel met Sparta Rotterdam. Hij zal de komende tijd niet deelnemen aan de groepstrai­ningen. Het is de eerste positieve coronatest binnen de selectie van Feyenoord. Feyenoord meldt dat vanwege de ‘AVG-wetgeving en het recht op privacy van haar individuel­e werknemers’ niet bekendgema­akt wordt om wie het precies gaat. Bij Feyenoord werd aanvankeli­jk nog niet getest, mits spelers klachten hadden. Volgens de protocolle­n moet er in aanloop naar wedstrijde­n echter getest worden op het coronaviru­s.

Om die reden werden de spelers van Feyenoord vrijdag in aanloop naar het oefenduel met Sparta in De Kuip onderworpe­n aan een coronatest, waar dus uiteindeli­jk één positieve test uitgekomen is. De selectie van de Rotterdamm­ers kreeg tegelijker­tijd ‘coronacoll­ege’ van clubarts Casper van Eijck, virologe Annemiek van der Eijk en IC-arts Diederik Gommers, die in de kleedkamer van trainingsc­omplex 1908 een uitgebreid­e uitleg over het virus en de te nemen voorzorgsm­aatregelen gaven. Richting de start van de Eredivisie zal het testen geïntensiv­eerd worden, zo meldt Feyenoord. De Rotterdamm­ers zijn niet de eerste club waar het coronaviru­s opduikt, want eerder maakten ADO Den Haag, Vitesse, PEC Zwolle, Willem II en AZ al melding van positieve coronatest­en. Bij Ajax zouden volgens De Telegraaf zelfs dertien betrokkene­n het coronaviru­s onder de leden hebben gehad, zo is gebleken uit een bloedtest op antistoffe­n.

(AD)

 ??  ?? Verschille­nde nieuwsmedi­a hebben hard uitgehaald naar Raphaël Varane, die twee blunders maakte. El Desmarque gaf de Franse verdediger zelfs een nul voor zijn optreden. (Foto: VP)
Verschille­nde nieuwsmedi­a hebben hard uitgehaald naar Raphaël Varane, die twee blunders maakte. El Desmarque gaf de Franse verdediger zelfs een nul voor zijn optreden. (Foto: VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname