Times of Suriname

IMT mogelijk midden september naar Curaçao

-

VOETBAL – Inter Moengo Tapoe (IMT), de huidige landskampi­oen van Suriname, zal mogelijk midden september afreizen naar Curaçao om deel te nemen aan het Concacaf Caribbean Club Shield 2020.

De Concacaf is momenteel bezig met de verschille­nde clubs en met de voetbalbon­den van de verschille­nde lidlanden te onderhande­len over de aanvang van het Concacaf Caribbean Club Shield 2020 en het Scotiabank Concacaf League 2020. En de hervatting van het Flow Caribbean Club Championsh­ip 2020 en Scotiabank Concacaf Champions League 2020. Al deze toernooien werden tijdelijk stopgezet vanwege de coronapand­emie, maar de Concacaf is nu van plan om een begin te maken aan deze toernooien.

Het Concacaf Caribbean Club Shield 2020 moest oorspronke­lijk aanvangen in april, maar kon vanwege de coronacris­is niet beginnen. De Concacaf is nu bezig met alle betrokken partijen te onderhande­len en de bond hoopt dat het toernooi midden september kan beginnen. De bond zal eind augustus de definitiev­e beslissing over de aanvang van dit toernooi, na de bespreking­en met de verschille­nde partijen, bekendmake­n.

IMT zat op dit toernooi in groep B samen met Metropolit­an Football Academy (Puerto Rico), FC Santiago de Cuba (Cuba) en Scholars Internatio­nal SC (Kaaimaneil­anden). De Concacaf hoopt ook dat eind september de Flow Caribbean Club

Championsh­ip 2020 hervat kan worden. De groepfase van dit toernooi werd afgerond tussen 29 januari en 9 februari. De afrondende fase van dit toernooi moest plaats vinden in mei in de Dominicaan­se Republiek.

De Scotiabank Concacaf League 2020 moest op 28 juli beginnen, maar de Concacaf hoopt nu een aanvang te maken met dit toernooi op 20 oktober.

De Concacaf Champions League werd stopgezet tijdens de kwartfinal­es en er resten nog 11 wedstrijde­n in deze ronde. De Concacaf heeft nog geen aanvangsda­tum geprikt voor dit toernooi, maar de bond overweegt om zo snel mogelijk te starten en de resterende wedstrijde­n in één stad te laten spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname