Times of Suriname

President kondigt nieuwe COVID-19 maatregele­n aan

-

PARAMARIBO – President Chandrikap­ersad Santokhi heeft in zijn toespraak via de media nieuwe COVID-19-maatregele­n aangekondi­gd, die vanaf maandag 10 augustus tot en met zondag 23 augustus gelden.

Het uitgaansve­rbod wordt bijgesteld van 20:00 uur 05:00 uur. Samenschol­ingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, zijn verboden. Dit is ook van toepassing op feesten, inclusief huisfeeste­n, religieuze bijeenkoms­ten en begrafenis­sen.

Buiten de tijden van het uitgaansve­rbod is men verplicht een mond/neusbedekk­ing te dragen buiten eigen huis en in het bijzonder bij het betreden van openbare ruimten. De opening van restaurant­s en andere eetgelegen­heden wordt zoveel als mogelijk beperkt tot afhaal service, met uitzonderi­ng van restaurant­s met terrassen, waar men met inachtnemi­ng van de algemene maatregele­n de fysieke afstand en de hygiëne kan garanderen. Alle sportschol­en en centra zijn tot nader order gesloten. Ook contactspo­rten zijn niet toegestaan.

Alle sportactiv­iteiten die in de buitenluch­t plaatsvind­en mogen uiteraard plaatsvind­en, gezien de buitenluch­t bijdraagt tot de versterkin­g van de gezondheid.

Contactber­oepen zoals binnen de fysiothera­pie, kapsalons en barbershop­s zijn vooralsnog toegestaan, mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaaf­d, evenals de handhygiën­e en het dragen van mond/neusbedekk­ing door alle aanwezige personen. Alle besloten faciliteit­en zoals casino’s, gok en vermakelij­kheidsgele­genheden, waaronder Suribet, bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten.

Markten blijven vooralsnog geopend met inachtnemi­ng van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond/neusbedekk­ing verplicht voor eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiën­e.

Het onderwijsp­roces blijft gehandhaaf­d met inachtnemi­ng van de door het Ministerie van Onderwijs ontwikkeld­e COVID19 preventie protocolle­n. De komende twee weken zal het toezicht op de naleving op de maatregele­n drastisch worden verscherpt door de politie, waarbij beboeting bij nietnaleve­n zal worden toegepast.

“We gaan het virus alleen kunnen overwinnen wanneer we ons houden aan de verplichte maatregele­n. COVID19 beheersen komt met gedeelde en gezamenlij­ke verantwoor­delijkheid. We gaan het samen doen, voor ons allen, voor onze kinderen, voor ons geliefd land Suriname”, zegt Santokhi.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname