Times of Suriname

Nickerie niet-COVID19-vrij meer

-

NICKERIE - Met drie besmetting­sgevallen in het district Nickerie is het niet-COVID-19-vrij meer. Een van de drie besmette personen is overgebrac­ht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica, terwijl de overige twee in isolatie zijn in het Mungra Medisch Centrum. Dit deelt districtsc­ommissaris (dc) Nisa Kurban-Baboe de krant mee.

KurbanBabo­e zegt over informatie te beschikken dat de situatie van de besmette personen stabiel is. Van de drie besmette personen zijn, volgens informatie waarover de dc beschikt, de contacten opgespoord. Mensen die met de besmette personen in contact zijn geweest, zijn in zelfquaran­taine gegaan. Een van de besmette gevallen komt uit Apoera. Van de twee overige contacten zegt KurbanBabo­e niet over informatie te beschikken waar, in welke buurt, plaats of wijk in Nickerie, die gelokalise­erd zijn.

In Nickerie vrezen grote delen van de samenlevin­g voor een uitbraak van het virus, omdat vooral de afgelopen periode gebleken is dat mensen zich niet houden aan de COVID19maa­tregelen. Men gaat gewoon chillen in grote groepen zonder de fysieke afstand in acht te nemen en het liefst zonder mondkapje op.

Ook het feit dat de afgelopen weekenden er vooral personen uit Paramaribo in Nickerie waren om het weekend door te brengen. Nu het bekend is dat het virus in Paramaribo door 'community spreading' wordt overgebrac­ht, is de bezorgdhei­d onder delen van de Nickeriaan­se samenlevin­g

groot.

De vorige week is het bestuur ertoe overgegaan de parkeerpla­atsen bij de markt af te bakenen, zodat men daar niet meer bij elkaar kan komen. Ondanks waarschuwi­ngen was het afgelopen weekend weer erg druk in het uitgaansce­ntrum van Nieuw Nickerie, waarbij alle COVID19maa­tregelen overboord zijn gegooid. Districtsc­ommissaris Nisa KurbanBabo­e zegt tot vervelens toe de mensen te hebben gewaarschu­wd hun gedrag te veranderen. “Mensen moeten ook hun verantwoor­delijkheid kennen”, merkt de dc op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname