Times of Suriname

Radboudumc laat bezoeker uit risicogebi­ed niet binnen

-

NIJMEGEN - Ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen laat geen bezoekers meer toe die in de afgelopen twee weken naar een land zijn geweest waarvoor het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is. Patiënten die in deze risicogebi­eden zijn geweest worden wel opgenomen, maar in isolatie.

Mensen met een afspraak bij een van de poliklinie­ken die net zijn teruggekee­rd uit de betreffend­e gebieden worden geholpen, maar met extra beschermen­de maatregele­n. Bezoekers wordt voordat ze het ziekenhuis binnengaan gevraagd waar ze de afgelopen twee weken zijn geweest. “Om ook na de vakantiepe­riode de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerker­s te waarborgen, voerde het Radboudumc vanaf gisteren een aantal aangescher­pte maatregele­n door voor medewerker­s, patiënten en bezoekers”, aldus het universita­ir ziekenhuis.

Het ziekenhuis wijst erop dat het aantal coronabesm­ettingen in een land of regio opeens kan oplopen, waardoor het reisadvies tijdens de vakantiepe­riode plotseling kan wijzigen van code ‘geel’, naar ‘oranje’ of zelfs ‘rood’. “Wij begrijpen dat deze nieuwe aanscherpi­ng voor overlast kan zorgen voor onze patiënten, bezoekers en begeleider­s, maar vragen met klem uw begrip hiervoor en medewerkin­g hieraan.”

Voor veel reisadvies

landen is het inmiddels aangescher­pt tot code oranje.

Mensen krijgen het advies alleen naar deze gebieden te reizen als dit echt noodzakeli­jk is. Reizigers die er zijn geweest, krijgen het dringende advies na terugkeer twee weken in quarantain­e te gaan. Inmiddels staan onder meer Kroatië, delen van het noorden van Spanje, Aruba, de Verenigde Staten en delen van Zuid-Afrika op ‘oranje’. Dat geldt ook voor de provincie Antwerpen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname