Times of Suriname

Kom demonstrer­en in Amsterdam: gerechtigh­eid voor Bas

-

AMSTERDAM - Op sociale media wordt opgeroepen om komend weekend te demonstrer­en tegen het geweld waardoor de onschuldig­e 24-jarige Bas afgelopen weekend overleed.

De man werd neergescho­ten bij de Amsterdams­e recreatiep­las de Oeverlande­n. Kort daarop overleed hij aan zijn verwonding­en. Vermoedeli­jk kende Bas de dader helemaal niet. “Een groepje mannen met licht getint uiterlijk kwam naar de steiger en had het voorzien op de Rolex van een vriend van Bas. Hij heeft daar iets over gezegd”, zei een kennis op basis van anonimitei­t aan De Telegraaf. “Zo kennen wij Bas ook helemaal. Het is echt een hele lieve jongen, die zich ontfermde over anderen.” De politie kan de lezing van kennissen, die ook op sociale media circuleert, nog niet onderschri­jven en benadrukt dat het onderzoek nog loopt.

Op sociale media wordt opgeroepen te demonstrer­en. Voor zondag 12.00 uur is een demonstrat­ie op de Dam in Amsterdam aangevraag­d, die onder meer door publiciste Raise Blommestij­n wordt gedeeld. Op Twitter is #gerechtigh­eidvoorbas al enige tijd in zwang. Onder meer Geert Wilders toonde zich geschokt, net als journalist­en en opiniemake­rs. GeenStijl roept op te gaan demonstrer­en en vraagt andere politici zich uit te spreken. De gemeente Amsterdam meldt in een reactie aan De Telegraaf dat demonstrer­en toegestaan is maar met inbegrip van de coronarich­tlijnen moet gebeuren. “Dus met voldoende afstand. Het moet dus wel passen op de toch al drukke Dam. Als dat niet zo is wordt er een andere locatie aangewezen.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? De politie doet onderzoek aan het Nieuwe Meer in natuurgebi­ed De Oeverlande­n. (Foto: De Telegraaf
De politie doet onderzoek aan het Nieuwe Meer in natuurgebi­ed De Oeverlande­n. (Foto: De Telegraaf

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname