Times of Suriname

VS passeert grens van vijf miljoen besmetting­en met het coronaviru­s

-

VS De Verenigde Staten hebben de grens van vijf miljoen besmetting­en met het coronaviru­s gepasseerd, bleek uit de gegevens van de Johns Hopkins University.

De VS was al langer koploper wat betreft het aantal besmetting­en, gevolgd door Brazilië (3 miljoen besmetting­en), India (2 miljoen) en Rusland (885.000). Daarnaast voert het land met ruim 162.000 overleden coronapati­ënten ook de lijst van het grootste aantal sterfgeval­len aan.

New York was in maart het epicentrum van de coronauitb­raak in de VS. In de maanden daarna verspreidd­e het virus zich in rap tempo over de andere delen van het land. De in het voorjaar ingevoerde maatregele­n werden langzamerh­and versoepeld. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal nieuwe besmetting­en sinds juni weer sterk toeneemt.

In vergelijki­ng met de eerste Amerikaans­e brandhaard­en in Washington, New York en New Jersey is het aantal coronapati­ënten dat overlijdt momenteel vrij klein. Deskundige­n waarschuwe­n dat het dodental de komende weken sterker zal oplopen, omdat het meestal enkele weken duurt voordat een patiënt aan de gevolgen van het coronaviru­s overlijdt. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname