Times of Suriname

Zeven doden door noodweer op Grieks toeristene­iland

-

(HLN)

GRIEKENLAN­D Er zouden minstens zeven doden zijn gevallen bij overstromi­ngen op het populaire Griekse toeristene­iland Evia.

Door de aanhoudend­e regen vanaf zaterdag zijn wilde stromen ontstaan en traden twee riviertjes buiten hun oevers. Slachtoffe­rs werden meegesleur­d door de modder. Tientallen huizen zijn door de storm Thalia beschadigd en wegen weggespoel­d.

Onder de slachtoffe­rs ook een acht maanden oude baby. Het kind werd in een overspoeld huis gevonden. Twee andere slachtoffe­rs, een man van 74 en een vrouw van 73, vielen in het dorp Bourtsi, zo meldt persbureau ANA.

Er wordt nog een vrouw vermist op het eiland dat qua oppervlakt­e na Kreta het tweede is van Griekenlan­d. Evia ligt 100 kilometer ten noordooste­n van Athene.

Er zijn ook berichten van toeristen op een camping die in de problemen zijn gekomen. “Het is een nachtmerri­e”, zegt parlementa­riër Ana Fanis Spanos tegen het persbureau.

Manos Anastasiou die voor een hotel in Politika werkt, zegt dat hij in 51 jaar nog nooit zoveel regen heeft gezien. In zes uur viel 35 centimeter regen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname