Times of Suriname

WHO: niet verslappen in corona-aanpak

-

ZWITSERLAN­D Europese landen mogen niet verslappen in hun aanpak van het coronaviru­s. Anders grijpt COVID 19 opnieuw als een razende om zich heen. Die nadrukkeli­jke oproep van WHO klonk gisteren uit de mond van Michael Ryan, directeur van het ‘Health Emergency Program’.

“Noem het een opflakkeri­ng, noem het een tweede golf, maar dit virus slaat direct weer toe, zodra het de kans krijgt”, aldus de Ierse arts en onderzoeke­r tijdens een persconfer­entie van de Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie.

Ryan reageert daarmee op de nieuwe stijging tot 3,6 miljoen van het aantal besmetting­en in verschille­nde delen van Europa. Niet alleen in Nederland is er sprake van een snellere stijging, ook in vakantiela­nden zoals Spanje. Juist jongeren op vakantie lijken afstandsre­gels en voorzorgsm­aatregelen aan hun laars te lappen.

Wereldwijd zijn er inmiddels bijna 19,7 miljoen bevestigde besmetting­en met het gevaarlijk­e virus, aldus de laatste cijfers van de WHO. De grens van 20 miljoen wordt waarschijn­lijk deze week gehaald. Daarvan zijn er meer dan 225.000 patiënten overleden, de meesten in de Verenigde Staten, Brazilië en India. Hoewel wereldwijd hard wordt gewerkt in de zoektocht naar een vaccin, zal de vondst van een vaccin alleen nog geen volledige oplossing zijn voor de pandemie. In elk land moet ook het systeem van gezondheid­szorg worden voorbereid op de toediening ervan. “We hebben uitstekend­e vaccins tegen polio en de mazelen. Maar toch lukt het ons nog steeds niet deze ziekten uit te roeien”, aldus Ryan.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De directeur van het Health Emergency Program, Michael Ryan. (Foto: De Telegraaf)
De directeur van het Health Emergency Program, Michael Ryan. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname