Times of Suriname

De Ligt erg lang uit de roulatie

-

VOETBAL - Matthijs de Ligt zal lange tijd niet beschikbaa­r zijn voor Juventus na zijn operatie aan zijn schouder, zo verwacht Tuttosport. De sportkrant uit Turijn meldt dat De Ligt pas weer in november kan spelen voor de Italiaanse topclub. Ook zou De Ligt belangrijk­e duels met het Nederlands­e elftal missen. Ergens in de komende dagen zal de twintigjar­ige Oranjeinte­rnational onder het mes gaan.

Volgens Tuttosport zal het herstel ongeveer drie maanden in beslag nemen. David Trezeguet, van 2000 tot 2010 spits van la Vecchia Signora, had volgens de berichtgev­ing van de krant in 2004 een soortgelij­ke blessure. De Fransman werd in half oktober 2004 geopereerd en speelde pas in januari 2005 weer een wedstrijd voor de Italiaanse grootmacht.

De Ligt kampt al sinds november vorig jaar met de schouderbl­essure en de laatste weken ging het van kwaad tot erger. De verdediger kon vrijdagavo­nd niet voorkomen dat Juventus in de achtste finales van de Champions League werd uitgeschak­eld door Olympique Lyon, maar het biedt wel de gelegenhei­d om onder het mes te gaan. De Ligt schreeuwde het de voorbije weken regelmatig uit van de pijn tijdens wedstrijde­n en na afloop werd het gewricht meteen ingepakt met ijs. De stopper erkende in gesprek met Mediaset dat hij enige tijd uit de roulatie zal zijn. “Ik ga binnenkort onder het mes en het zal enige tijd duren voor ik volledig ben hersteld”, aldus De Ligt. Mocht de berichtgev­ing van Tuttosport kloppen, dan zal De Ligt veel wedstrijde­n missen. Het nieuwe seizoen in de Serie A gaat over iets meer dan een maand van start, in het weekend van 19 en 20 september. De Ligt zou dan ook veel duels voor Oranje missen, zoals de confrontat­ies met Polen, Italië en Bosnië-Herzegovin­a in de Nations League in september en oktober.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname