Times of Suriname

Arsenal wil Özil

-

VOETBAL - Arsenal wil Mesut Özil dolgraag lozen om ruimte te maken in het salarisbud­get voor nieuwe aankopen. De Daily Mirror schrijft dat The Gunners zelfs bereid zijn het nog met één jaar doorlopend­e contract van de Duitse middenveld­er af te kopen. Er wordt niet gemeld wat dit Arsenal eventueel gaat kosten, maar Özil strijkt een megasalari­s op en is niet zomaar van plan dit te laten schieten.

Özil verdient bij Arsenal een weeksalari­s van 350.000 pond, omgerekend 388 duizend euro. Dat komt neer op een jaarsalari­s van maar liefst 18,2 miljoen pond (20,1 miljoen euro) en dit waanzinnig­e salaris heeft er voorlopig voor gezorgd dat de middenveld­er nog in Noord-Londen speelt. Özil is tegelijker­tijd niet direct van plan om Arsenal te verlaten, ondanks dat hij in het afgelopen seizoen lang niet altijd aan spelen toekwam. In de voorbije jaargang kwam hij tot 23 officiële optredens en sinds de corona-onderbreki­ng speelde hij geen minuut.

De 31-jarige middenveld­er staat ervoor open om een oplossing te zoeken voor zijn tot volgende zomer lopende contract. Arsenal is tegelijker­tijd bereid om een deel van zijn salaris door te betalen,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname