Times of Suriname

Google werkt aan een vouwbare Pixel-smartphone

-

VS - Google werkt aan een vouwbare Pixel-telefoon en zou van plan zijn om deze eind 2021 op de markt te brengen, blijkt uit gelekte interne Google-documenten die 9to5Google heeft ingezien.

Het a—paraat met de codenaam Passport wordt in het document expliciet ‘opvouwbaar’ genoemd en is opgenomen in een lijst met alle Pixel-apparaten die teruggaan tot de Pixel 2 uit 2017. In het document staat beschreven dat de telefoon gepland staat voor het vierde kwartaal van 2021. Naast de opvouwbare Pixel noemt het document ook een Pixel 5A, die volgend jaar rond het voorjaar zou moeten uitkomen, en twee andere toestellen met de codenamen Raven en Oriole, die gepland staan voor het vierde kwartaal van 2021.

In het gelekte document gaat het vooral over hoe besturings­systeem Android er op de verschille­nde Googleappa­raten uit gaat zien. Er wordt verder niet gesproken over de hardware van het apparaat. Ook houdt 9to5Google nog een slag om de arm; niet alle apparaten die in het document staan vermeld, zijn namelijk daadwerkel­ijk op de markt gekomen. In 2019 meldde CNET al dat Google aan een opvouwbare Pixel werkte, maar Pixel-hoofd Mario Queiroz bevestigde toen alleen dat het bedrijf ‘prototypes van de technologi­e maakte’. Google heeft nog niet eerder een opvouwbare smartphone op de markt gebracht, in tegenstell­ing tot concurrent­en als Samsung, Huawei en Lenovo. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname