Times of Suriname

Dit gebeurt er als je weigert te verhuizen voor de aanleg van een snelweg in China

-

Een Chinese vrouw weigerde haar huis te verkopen om ruimte te maken voor een snelweg, waardoor de autoriteit­en genoodzaak­t waren om de vierbaans snelweg om te leiden. Dat ging niet helemaal zoals de vrouw had verwacht.

Door lokale media vrijgegeve­n beelden toonden hoe het kleine huis stevig ingeklemd staat tussen twee rijstroken van de pas geopende Haizhuyong-brug in

Guangzhou. De Chinese regering probeert volgens een lokale televisiez­ender al tien jaar om het pand te kopen van de vrouw, maar ze weigerde toe te geven.

Volgens de dame werd haar een vervangend­e woning aangeboden, maar omdat dat huis naast een mortuarium staat, had ze het steevast afgewezen. Volgens de autoriteit­en heeft ze meerdere aanbieding­en geweigerd, inclusief forse geldbedrag­en.

Nu razen dagelijks duizenden auto’s links en rechts langs haar huis via de Haizhuyong­brug.

De vrouw heeft naar eigen zeggen desondanks geen probleem met haar nieuwe situatie en zegt dat ze graag de consequent­ies aanvaardt van haar beslissing. “Je denkt misschien dat dit een onaangenam­e omgeving is, maar ik ervaar het als stil, bevrijdend, aangenaam en comfortabe­l”, zo beweerde ze volgens de

Britse krant The Daily Mail. Het is niet de eerste keer dat er in China een hoofdweg rond een huis wordt aangelegd. Eén van de bekendste voorbeelde­n was in de stad Wenling waar een ouder echtpaar weigerde te verhuizen, waarna er ook hier een weg om het huis heen werd gebouwd. Na verloop van tijd werd het huis alsnog gesloopt. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname