Times of Suriname

Waarom je nooit je middelving­er moet opsteken naar een Duitse flitsagent

-

Een 26-jarige Duitser werd in april van dit jaar geflitst toen hij te snel langs een mobiele snelheidsc­ontrole reed. Dat leverde hem een boete op van 20 euro. Voor het opsteken van zijn middelving­er naar de agenten kwam daar nog eens 1500 euro bij.

De man werd geflitst met zijn BMW X5 in de Duitse plaats Kulmbach. De maximumsne­lheid was daar 70 km/u, maar hij reed 81 km/u reed. De snelheidso­vertreding was gering, maar toch kreeg de 26-jarige man een megaboete, omdat hij zijn middelving­er opstak naar de agenten in de flitsauto. De overheidsd­ienaars dienden daarom een aanklacht in wegens belediging tegen de jongeman. In plaats van een boete van slechts 20 euro voor het overschrij­den van de snelheidsl­imiet met 11 km/u, legde de rechtbank van Kulmbach hem een boete op van 1500 euro, plus een rijverbod van een maand.

De Duitser heeft zelfs nog geluk gehad. De boete voor het opsteken van een ‘Stinkefing­er’, zoals het opsteken van een middelving­er in Duitsland wordt genoemd, kan oplopen tot 4000 euro. Dat is fors duurder dan in Nederland. Het beledigen van een ambtenaar in functie door het opsteken van je middelving­er kost daar in de regel 400 euro.

(Tubantia/Foto:Autoblog)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname