Times of Suriname

Passagiers niet blij met boete voor illegale busjes

-

PARAMARIBO - De politie van Verkeersun­it Midden heeft tijdens de surveillan­ce opgetreden tegen een aantal bestuurder­s van Voxy- en Noah-busjes die illegaal passagiers vervoeren tegen betaling van SRD 10 per persoon. Dit zonder inachtnemi­ng van de COVID-19-maatregele­n. Hoofdinspe­cteur Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, vertelt dat de politie conform de wet heeft opgetreden. Naarden legt uit dat de in overtredin­g zijnde bestuurder­s op de bon zijn geslingerd ter zake rijden zonder in het bezit te zijn van een busvergunn­ing. De buschauffe­urs kregen een boete opgelegd van SRD 500.

Het optreden van de politie viel niet in goede aarde bij de bestuurder­s alsook bij de passagiers. Jaquilinne Pinas die dagelijks gebruikmaa­kt van deze busdienste­n, vertelt dat zij het als een hulp ziet om haar werk te bereiken. Zij legt uit dat ze elke dag minstens SRD 20 betaalt om van en naar haar werk te gaan. “Indien ze niet meer mogen rijden dan heb ik een groot probleem, want een taxi kost al tussen de SRD 70 en SRD 90 naar mijn werkplek”, stelt zij.

Naar zeggen van enkele buschauffe­urs die dagelijks de route Paramaribo-Lelydorp onderhoude­n, hebben zij op dit moment geen inkomen. Zij vertellen dat zij ervoor zorgen dat personen die gebruikmak­en van de bus een mond/neusbedekk­ing op hebben. “De regering helpt ons niet. We krijgen geen financiële steun en hebben ook onze vaste lasten die betaald moeten worden”, aldus de buschauffe­urs. Zij vragen zich af of de politie wil dat zij gaan stelen om hun gezin te onderhoude­n. “Moeten we beginnen met het plunderen van winkels en de politie meer werk geven”, aldus de bezorgde buschauffe­urs.

Enkele chauffeurs vragen zich af hoeveel ze per persoon moeten vragen als zij slechts 5 of 7 personen mogen vervoeren. Een chauffeur legt uit dat indien de politie moeilijk doet, hij zich gaat inschrijve­n bij een taxibedrij­f en gewoon SRD 20 per persoon zal vragen met een maximum van 7 personen per rit. Hij roept zijn collega’s op om hetzelfde systeem te hanteren. “Zo kom je niet meer in problemen met de politie”, stelt hij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname