Times of Suriname

Santokhi bezorgd

-

PARAMARIBO - “De steeds stijgende cijfers zeggen ons dat we nog lang niet de gewenste omstandigh­eid hebben. We merken op dat de meeste besmetting­en plaatsvind­en in het zuiden van Paramaribo en in het noorden van Wanica. Wij zien tevens een uitbreidin­g naar de overige ressorten en districten. Ondanks de gemaakte afspraken worden feestjes georganise­erd en allerlei samenkomst­en, terwijl bekend is dat dergelijke situaties de verspreidi­ng van COVID-19 bevorderen. Dit zegt ons dat we niet zorgvuldig omgaan met onszelf en elkaar”, aldus president Chandrikap­ersad Santokhi die maandagavo­nd het volk bezorgd toesprak.

“De afgelopen twee weken heeft de regering op basis van de zorgwekken­de situatie rond COVID-19 enkele maatregele­n afgekondig­d. De getroffen maatregele­n waren noodzakeli­jk en urgent om de situatie die we met ons allen waarnamen in te dammen en het tij te keren. We hebben kunnen opmerken dat in die twee weken sommigen van u gehoor hebben gegeven aan de oproep. Helaas hebben velen dat niet gedaan, dit met alle gevolgen van dien. De cijfers geven een somber beeld en houden onze bezorgdhei­d op scherp.”

Het staatshoof­d gaf ook mee dat teruggaan naar normaliser­ing niet kan zonder condities. “We moeten ons houden aan de verplichte maatregele­n zoals het dragen van een mond/ neusbedekk­ing, het aanhouden van 1.5 m fysieke afstand, en het regelmatig desinfecte­ren van de handen. Ik moet een beroep op u blijven doen om de moed niet op te geven. Terwijl we moe zijn, is het virus niet moe; het blijft om zich heen slaan, het blijft zich verspreide­n, omdat we ons niet optimaal houden aan de maatregele­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname