Times of Suriname

Johnson wil Schotse premier Sturgeon niet bij kabinetsbe­raad

-

ENGELAND - De Britse premier Boris Johnson wil niet dat de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon bij kabinetsve­rgaderinge­n aanwezig is, meldde de krant Financial Times gisteren. Johnson zou een voorstel van die strekking hebben tegengehou­den.

Het voorstel was afkomstig van minister van Kabinetsza­ken Michael Gove. Zijn bedoeling was om Sturgeon inspraak te geven in het beleid dat voor het gehele Verenigd Koninkrijk geldt, en zo de groei van de popularite­it van de nationalis­tische Schotse premier binnen de perken te houden. Maar Johnson zag het niet zitten dat Sturgeon eventueel als zijn gelijke gezien zou worden, aldus een bron tegen de Financial Times.

Sturgeons partij, de Scottish National Party (SNP) streeft naar een Schotland dat onafhankel­ijk is van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Met haar ziet 54 procent van de Schotten het ook graag zo, kwam onlangs uit een peiling. In Schotland heerst het beeld dat het semi-autonome land een beter beleid heeft gevoerd tegen de corona-uitbraak dan de rest van het Verenigd Koninkrijk.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De Britse premier Boris Johnson. (Foto: De Telegraaf)
De Britse premier Boris Johnson. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname