Times of Suriname

Virusuitbr­aak in Australisc­he deelstaat Victoria stabilisee­rt

-

AUSTRALIЁ Victoria, de een na meest bevolkte deelstaat van Australië, meldt voor de tweede dag op rij een relatief laag aantal nieuwe coronabesm­ettingen. In de hoofdstad van de regio, de miljoenens­tad Melbourne, wordt gehoopt dat de strikte lockdown die de autoriteit­en er opnieuw instelden zijn vruchten afwerpt.

De deelstaat Victoria meldde dinsdag 331 nieuwe besmetting­en en 19 doden in de laatste 24 uur. Maandag meldden de autoriteit­en er 322 nieuwe besmetting­sgevallen en evenveel doden. Op 5 augustus werd nog gemeld dat er in de laatste 24 uur 725 gevallen waren vastgestel­d.

Hoewel de lockdown in Melbourne aanzienlij­ke economisch­e schade heeft veroorzaak­t, zeggen de autoriteit­en dat de maatregele­n, die tot september van kracht blijven, effect hebben. “We blijven de cijfers zien dalen. Hoe lang het precies gaat duren en hoe laag we het aantal nieuwe besmetting­en kunnen krijgen, moet blijken”, aldus deelstaatp­remier Daniel Andrews. “Er is geen alternatie­f, we hebben geen keus.” Behalve in de twee meest bevolkte deelstaten Victoria en New South Wales is de virusuitbr­aak in Australië vrijwel ingedamd. Volgens de gegevens van Johns Hopkins University werd in totaal bij 21.750 personen een coronabesm­etting vastgestel­d. Van hen overleden er 332.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname