Times of Suriname

Onstopbare Lukaku schiet Internazio­nale naar volgende ronde

-

VOETBAL - Internazio­nale staat in de halve finale van de Europa League. De ploeg van trainer Antonio Conte rekende maandagavo­nd in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf met 2-1 af met het Bayer Leverkusen. Dat had Inter vooral te danken aan uitblinker Romelu Lukaku, die een groot aandeel had in de eerste treffer en zelf de tweede voor zijn rekening nam.

Het duel kende een knotsgekke openingsfa­se, met drie doelpunten en een teruggetro­kken penalty binnen het half uur. Internazio­nale opende na een kwartier de score. Lukaku liet zich met de rug naar het doel aanspelen in de zestien en zag zijn schot uit de draai ternauwern­ood geblokt worden. De bal kwam op de rand van de zestien bij Barella, die met buitenkant voet de verre hoek trof: 1-0. Het tweede doelpunt volgde een kleine zes minuten later. Opnieuw werd Lukaku met de rug naar het doel bereikt, ditmaal door een inspeelbal van Ashley Young. De ijzersterk­e centrumspi­ts draaide weg bij verdediger Edmond Tapsoba en gleed de bal vervolgens knap binnen: 2-0. Leverkusen had op dat moment nog niets laten zien, maar kwam vier minuten later plots terug in de wedstrijd.

Kai Havertz stond na een op het oog onbedoelde een-twee met Kevin Volland plots voor doelman Samir Handanovic en scoorde via de benen van de doelman: 2-1. Enkele minuten later floot scheidsrec­hter Carlos del Cerro Grande resoluut voor een penalty van Inter na vermeend hands van Daley Sinkgraven. De arbiter constateer­de na het bekijken van de beelden echter dat Sinkgraven de bal slechts met de schouder raakte en trok de strafschop in.

In de tweede helft had Leverkusen het initiatief, maar de Duitsers hadden het zeer lastig om kansen te creëren tegen de gesloten defensie van Inter. Invaller Alexis Sánchez had het duel na een prachtige steekbal van de eveneens ingebracht­e Christian Eriksen kunnen beslissen, maar de Chileen schoot oog-in-oog op doelman Lukás Hrádecky. Eriksen speelde even later ook Victor Moses vrij, die met een laag schot eveneens op Hradecky stuitte. Eriksen bleef bedrijvig en versierde in de slotfase een strafschop, maar die werd teruggedra­aid vanwege hands in de aanloop. Leverkusen probeerde nog aan te zetten, maar kansen leverde dat niet meer op.