Times of Suriname

Feyenoord maakt melding van tweede coronabesm­etting

-

VOETBAL - Feyenoord heeft te maken met een tweede coronageva­l in de spelerssel­ectie, zo maken de Rotterdamm­ers bekend via de officiële website. Feyenoord maakt om privacyred­enen niet bekend om welke speler het gaat. Wel zegt de club ‘dat zo goed als zeker vast is komen te staan, dat dit tweede coronageva­l binnen de ploeg zijn besmetting heeft opgelopen door contact met zijn ploeggenoo­t die wegens corona al sinds afgelopen vrijdag thuis in quarantain­e zit’.

De met corona besmette speler testte vrijdag nog negatief en was zondag tegen Sparta Rotterdam (3-0 winst) volgens clubarts Casper van Eijck niet besmetteli­jk. Desondanks heeft Feyenoord de tegenstand­er van afgelopen zondag op de hoogte gesteld van het nieuwe coronageva­l. Vrijdag volgt een nieuwe coronatest voor de selectie en staf van Feyenoord, in aanloop naar het duel met FC Twente, zondag om 14.30 uur in De Kuip.

Zaterdag meldde Feyenoord de eerste coronabesm­etting in de selectie. Ook toen werd de speler in kwestie ‘vanwege de AVG-wetgeving en het recht op privacy van de werknemers’ niet bij naam genoemd. Luciano Narsingh maakte echter geen onderdeel uit van de wedstrijds­electie in het oefenduel. De Rotterdamm­ers zijn niet de eerste club waar het coronaviru­s opduikt, want eerder maakten ADO Den Haag, Vitesse, PEC Zwolle, Willem II en AZ al melding van positieve coronatest­en. Bij Ajax werden bij dertien betrokkene­n antistoffe­n tegen het coronaviru­s aangetroff­en.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname