Times of Suriname

Bundesliga legt zich neer bij besluit zonder publiek te spelen

-

VOETBAL - De organisati­e achter de Bundesliga, DFL, legt zich neer bij de beslissing dat er voorlopig zonder toeschouwe­rs moet worden gespeeld. Ministers van Volksgezon­dheid van de deelstaten besloten maandag dat het te vroeg is om vanaf september weer voetbalfan­s in de stadions toe te laten nu het coronaviru­s weer om zich heen grijpt.

“De DFL heeft altijd benadrukt dat het indammen van het virus toppriorit­eit is. Daarom respectere­n wij natuurlijk de beslissing van de federale en deelstaatm­inisters van Volksgezon­dheid onder de huidige omstandigh­eden”, aldus DFL in een verklaring op dinsdag. “Vanuit de DFL waren en zijn er geen eisen over de timing van de terugkeer en over aantallen toeschouwe­rs die het stadion in mogen.”

Afgelopen week nog spraken clubs van het hoogste en op een na hoogste niveau af dat er een beperkt aantal toeschouwe­rs met persoonlij­ke kaartjes weer binnen mogen bij het begin van het seizoen. Daarvoor werd er door de clubs een protocol opgesteld. De DFL hoopt dat er dit seizoen nog fans naar wedstrijde­n kunnen en hoopt nu op november. De competitie begint het derde weekeinde van september.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname