Times of Suriname

Karmann-Mobil met uitzicht door klapdak

-

Het betere kampeergev­oel: dat wil Karmann-Mobil bereiken met de introducti­e van de nieuwe buscamper Davis ‘View’. De modellen hebben dezelfde indeling als de bestaande Davis-modellen, maar nu met een uitklapbaa­r dak waarin een extra bed is ondergebra­cht van 180 x 120 cm. Met een vrij uitzicht vanaf een hoogte van 2,7 meter!

Het bed op het dak betreed je met een laddertje van binnenuit door een dakluik. Karmann-Mobil kiest dus niet voor een volledig ‘open dak’, en dat komt de stijfheid van de carrosseri­e ten goede. Bovendien is er zo vrijwel geen kans op roestvormi­ng en lekkage, want er zijn geen kieren. De stahoogte (197 cm) blijft ook in het hele voertuig behouden dankzij deze constructi­e. De nieuwe View is verkrijgba­ar als 540, 620 of 630.

De nieuwe Davis 630 zal vooral populair worden bij liefhebber­s die hun buscamper willen combineren met een (andere) hobby, zoals bijvoorbee­ld motorrijde­n, mountainbi­ken of paragliden. Achterin heeft de Davis 630 namelijk een tweepersoo­nsbed (192 x 190/180cm), dat met een druk op de knop omhoog gaat. Zo ontstaat er een laadruimte van 180 x 120 x 130 cm. Standaard is deze laadruimte uitgerust met metalen vloerdelen, sjorogen en een oprijplaat (motorfiets, scooter). De voorzijde van deze sportieve Davis is gelijk aan de Davis 620. Er zijn vier slaapplaat­sen aan boord. Niet op vakantie? Dan is deze Davis ook heel geschikt om een koelkast op te halen of zelfs een bescheiden verhuizing uit te voeren.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname