Times of Suriname

Kia stuurt Sonet in India de weg op

-

Kia heeft de gloednieuw­e Sonet aan het wereldpubl­iek getoond. De nieuwe compacte cross-over is vanuit het Indiase New Delhi het toneel opgestuurd. Kia koos deze plek uiteraard niet geheel willekeuri­g uit.

Begin dit jaar debuteerde de Kia Sonet al in conceptuel­e vorm tijdens de Delhi Auto Expo. Een klein halfjaar later acht Kia het de hoogste tijd om de productiev­ersie van de compacte SUV te presentere­n. Dat gebeurt wederom in de Indiase hoofdstad, omdat de Sonet in feite speciaal voor dat land in het leven is geroepen. De compacte

Zuid-Koreaan is in India ontwikkeld en wordt er ook gebouwd.

Met de Sonet wil Kia inspelen op de groeiende vraag naar compacte SUV’s in landen als India. Uiteraard had men bij de ontwikkeli­ng van de auto een jong publiek in het achterhoof­d. De bijna viermeter lange Sonet krijgt veel bekende Kia-lijnen, zoals bij de ‘tiger-nose’-grille, en is rondom voorzien van een stootrand voor de échte cross-over-look. De koplampen zijn standaard met ledlampjes gevuld. Aan de achterkant loopt de lichtbalk geheel volgens de trend in één stuk door over de gehele breedte, al brandt het middenstuk niet mee. Met de optionele GT-Line-uitvoering staat de Sonet wat stoerder op zijn wielen en krijgt hij her en der extra sportieve opsmuk zoals rode accenten in de koets.

Binnenin steelt een 10,25inch scherm, volgens Kia het grootste in vergelijki­ng met zijn lokale concurrent­en, de show. Deze vormt een optisch geheel met het cluster achter het stuurwiel. Grote rechtopsta­ande roosters markeren de middencons­ole. Bij de GT-line wordt ook binnenin met rode accenten gewerkt en krijgt het dashboard een iets luxere uitstralin­g. Op motorgebie­d krijgt de Sonet-koper drie opties voorgescho­teld. Op benzinevla­k is er keuze uit een turboloze 1,2-liter viercilind­er of een 1.0 T-GDi. Liefhebber­s van dieselmoto­ren kunnen aan de slag met een 1.5 CRDi. Voor de transmissi­e liggen tal van mogelijkhe­den klaar: van een handgescha­kelde vijf- of zesbak tot zestraps automaat of zeventraps DCT. Ook de nieuwe gerobotise­erde zestraps iMT-bak is leverbaar in de Sonet.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname