Times of Suriname

Transavia stapt in pakketreiz­en en betuigt spijt over ‘corona-uitdaginge­n’

-

AMSTERDAM - KLMdochter Transavia begeeft zich op het terrein van de touroperat­ors. Met Transavia Holidays biedt het bedrijf vanaf dinsdag pakketreiz­en aan. Transavia laat ook weten dat reizigers die nog wachten op hun geld van een geannuleer­de vlucht, dat uiterlijk begin september tegemoet kunnen zien.

Eigenlijk wilde Transavia de nieuwe tak die ook pakketreiz­en aanbiedt al in april lanceren. Maar toen stonden de vliegtuige­n als gevolg van de coronacris­is aan de grond. Nu Transavia Holidays wel wordt aangekondi­gd, wil Transavia meteen van de gelegenhei­d gebruikmak­en om spijt te betuigen over de gang van zaken rond de coronacris­is. Toen

Transavia begin juli weer ging vliegen, moesten toch nog een aantal keer vluchten alsnog geannuleer­d worden. “We zijn met het opstarten van ons vluchtsche­ma tegen flinke uitdaginge­n aangelopen waar onze partners en passagiers last van hebben gehad. Dat spijt ons en is voor het grootste deel gelukkig opgelost.” Ook heeft inmiddels 95 procent van de klanten die hun vlucht tussen maart en juli in het water zagen vallen als gevolg van de coronacris­is, de optie aangeboden gekregen of ze geld terug willen in plaats van de eerder aangeboden voucher. Reizigers moeten die keuze hebben, maar kregen die in eerste instantie niet. Dat proces is nu bijna afgerond, Transavia zegt op 95 procent te zitten, maar dan hebben de mensen hun geld nog niet terug. “We zijn bezig dat proces te automatise­ren en begin september zouden klanten hun geld terug moeten hebben”, zegt een woordvoerd­er. “Dat gaat om een deel van die reizigers, een groot deel houdt ook de voucher of heeft daar al gebruik van gemaakt.” In totaal moest Transavia zo’n negenduize­nd vluchten annuleren en raakte dat circa twee miljoen passagiers. Met Transavia Holidays zegt Transavia tegemoet te komen aan de behoefte van consumente­n van het gemak om alles in een te boeken - reis, verblijf en eventueel vervoer ter plaatse - en aan zekerheid.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname