Times of Suriname

McDonald’s klaagt voormalige CEO aan om affaire met werknemers

-

VS - McDonald’s is een rechtszaak begonnen tegen de voormalig CEO Stephen Easterbroo­k. De fastfoodke­ten wil geld terug van de gewezen topman nadat uit onderzoek is komen vast te staan dat hij affaires heeft gehad met verschille­nde werknemers. En dat is tegen het beleid van McDonald’s.

Het concern heeft maandag een claim ingediend bij de rechtbank, waaruit deze informatie naar voren is gekomen. Easterbroo­k werd eind vorig jaar al ontslagen vanwege een relatie met een werknemer. In de stukken die bij de rechtbank zijn ingediend staat dat Easterbroo­k informatie heeft achtergeho­uden en heeft gelogen over zijn misstappen. Hij zou in het jaar voorafgaan­d aan zijn ontslag fysieke seksuele relaties hebben gehad met drie McDonald’s-medewerker­s. De voormalige topman zou ook aan een van die drie een hoge bonus in de vorm van aandelen hebben toegekend, ter waarde van honderddui­zenden dollars. Ten tijde van het ontslag van Easterbroo­k was er nog sprake van een niet-fysieke relatie met een werknemer.

De CEO zou na zijn afscheid zes maanden salaris meekrijgen, wat neerkomt op zo’n 675.000 dollar. Bovendien zou hij nog een prestatieb­onus krijgen. McDonald’s wil nu terugkomen op die regeling omdat hij heeft gelogen en informatie had achtergeho­uden. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname