Times of Suriname

Verdere uitbreidin­g COVID-19-testmogeli­jkheden

-

PARAMARIBO Het identifice­ren en isoleren van personen die besmet zijn met het nieuwe coronaviru­s is een belangrijk­e maatregel bij het tegengaan van de verspreidi­ng. Het Ministerie van Volksgezon­dheid breidt daarom de COVID-testmogeli­jkheden uit. Vanaf heden biedt het Regionaal Ziekenhuis Wanica ook testdrives aan. Voor het einde van volgende week zijn er ook testdrives bij de RGD-gezondheid­scentra of poliklinie­ken te Geyersvlij­t, Latour, Limesgrach­t, Meerzorg en Onverwacht. Personen kunnen zich dan rechtstree­ks aanmelden en hoeven niet eerst 178 te bellen zoals voorheen.

Het is van belang dat eenieder met klachten thuisblijf­t en zich isoleert van anderen. Het BOG adviseert direct contact te maken met de huisarts of 178, of zich rechtstree­ks te begeven naar een van de testdrives waar swabs worden afgenomen wanneer de volgende klachten optreden: hoesten, koorts, verlies van reuk of smaak en lichaamspi­jnen, al dan niet samen met diarree, keelpijn, koude rillingen, kortademig­heid, hoofdpijn, spierpijn en of vermoeidhe­id.

Het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) merkt op dat sommige bedrijven hun personeel hebben gestuurd naar de testdrives van het BOG, omdat er een persoon in het bedrijf positief was getest. Sommige personen trachten getest te worden door het simuleren van klachten. Dit heeft geen zin, want er is kans dat op dat moment de test negatief uitvalt en personen dan denken dat ze veilig zijn, terwijl dat niet zo hoeft te zijn.

Het BOG maakt bekend dat alleen mensen met klachten worden getest en doet een beroep op bedrijven om het personeel niet naar de testdrives te sturen als het geen klachten heeft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname