Times of Suriname

President praat met vereniging van cambiohoud­ers over stabiliser­en koers

-

PARAMARIBO – President Chandrikap­ersad Santokhi heeft met de Vereniging van Cambiohoud­ers in Suriname gesproken over het stabiliser­en van de wisselkoer­s. Dit gebeurde op 10 augustus tijdens een kennismaki­ngsgesprek dat het staatshoof­d had met organisati­es uit het bedrijfsle­ven, waaronder de Vereniging Surinaams Bedrijfsle­ven (VSB), de Associatie van Surinaamse Fabrikante­n (ASFA) en de Vereniging van Cambiohoud­ers in Suriname.

Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohoud­ers in Suriname, is het met de president eens dat een stabiele koers betere garanties biedt voor het herstel en de duurzame ontwikkeli­ng van de Surinaamse economie. Partijen zullen zich volgende week in werksessie­s verder buigen over vraagstukk­en met betrekking tot de koers. President Santokhi buigt zich dan samen met enkele ministers en de Vereniging van Cambiohoud­ers in Suriname ook over deze vraagstukk­en en de huidige financiële situatie in het land.

Het staatshoof­d heeft aangegeven, dat hij samen met alle actoren ervoor wil zorgen dat de economie hersteld en verduurzaa­md wordt. Gelet op de huidige COVID19sit­uatie zegt het staatshoof­d dat goede communicat­ie heel belangrijk is. Hij nodigt daarom de stakeholde­rs uit om gezamenlij­k het hoofd te bieden aan dit probleem. In dat kader is het van eminent belang om de nodige voorzienin­gen te treffen, om verdere verspreidi­ng tegen te gaan. “We zullen COVID19 moeten beheersen.” De president zegt dat het belangrijk is om zeker voor de komende zes maanden gezamenlij­k het hoofd te bieden aan de financiële crisis, waarna ook andere mogelijkhe­den gecreeerd zullen worden om de economie te verduurzam­en. “Niemand zal erbij gebaat zijn als wij niet uit deze crisis komen.”

Bhailal juicht het toe dat de regering de groep zal betrekken bij de aanpak van de vraagstukk­en. Tijdens het gesprek heeft hij de situatie geschetst zoals die voor de cambiohoud­ers eruitziet. Daarnaast heeft de financiële topper enkele voorstelle­n gedaan aan de regering die kunnen helpen om de economie te herstellen. Hij zegt dat het in het verleden vaak is gebeurd dat de doelgroep werd uitgenodig­d voor gesprekken, maar dat de voorstelle­n niet werden meegenomen.

Het staatshoof­d heeft benadrukt dat hij het van eminent belang vindt om in overleg met alle maatschapp­elijke groepering­en Suriname te halen uit de crisis waarin het zich bevindt.

Bryan Renten, voorzitter van de VSB heeft de president op het hart gedrukt om de Sociaal Economisch­e Raad nieuw leven in te blazen en ook het tripartiet overleg te heractiver­en. De VSBvoorzit­ter is van oordeel dat deze organisati­es een wezenlijke bijdrage kunnen leveren bij het nemen van maatregele­n ter herstel en verduurzam­ing van de economie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname