Times of Suriname

Wateroverl­ast al geruime tijd toonbeeld centrum Nieuw Nickerie

-

NICKERIE Er blijft nog steeds rivierwate­r een deel van het centrum van Nieuw Nickerie binnendrin­gen, zodra het vloed is. Het gevolg hiervan is dat de parkeerpla­ats rondom het Brassaplei­n onder water loopt. Bij springvloe­d of regen loopt zelfs dat deel van de RP Bharosstra­at waar het ‘paleis van Nickerie’, het commissari­aat staat, onder water.

Pogingen om dit probleem te verhelpen door de inham bij de sluis naast de openbare markt, aan de westelijke zijde, op te schonen omdat het volgens de deskundige­n was dichtgesli­bd, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Bij elke vloedstand blijft het rivierwate­r binnendrin­gen. Tegenwoord­ig is dit elke dag het toonbeeld van Nieuw Nickerie in de omgeving van het Brassaplei­n nabij het ‘paleis van Nickerie’. Districtsc­ommissaris (dc)

Nisa Kurban-Baboe hiermee geconfront­eerd zegt aan de krant dat het ophalen van de inham één van de problemen was, maar dat er ook nog andere zaken spelen. Een daarvan was de versleten sluisdeur die vervangen moest worden. Dat is inmiddels gebeurd, weet de dc. Desondanks blijft het rivierwate­r naar binnen sijpelen. Na onderzoek gedaan door de Civiel Technische Dienst (CTD) van het commissari­aat, is gebleken dat er sprake is van ondermijni­ng onder de sluisdeur. Door de afdeling CTD is een rapport opgemaakt met mogelijke oplossinge­n. “We zijn bezig ermee om te kijken hoe we dat zullen aanpakken”, zegt Kurban-Baboe. Volgens haar moet een aantal zaken in overweging worden genomen, voordat er een structurel­e oplossing gevonden kan worden voor het probleem. Zij merkt op dat haar gerapporte­erd is dat er ook zwerfvuil van de afvoerwege­n zijn weg vindt naar de sluis en tussen de sluisdeur blijft vaststeken. Kurban-Baboe vraagt om ruimte om het probleem te bespreken met haar civieltech­nische mensen en bestuursam­btenaren, om na te gaan hoe dit probleem tot het verleden te laten behoren. Ze voegt eraan toe dat indien het een grote operatie zal worden, er gekeken zal moeten worden in de richting van beschikbar­e middelen.

AL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname