Times of Suriname

‘Dienstvoor­schrift’ belangrijk bij reorganisa­tie BBS

-

PARAMARIBO – De Beveiligin­g en Bijstandsd­ienst Suriname (BBS) zal binnen niet al te lange tijd over een formeel ‘dienstvoor­schrift’ moeten beschikken. Het dienstvoor­schrift zal een belangrijk onderdeel vormen in de reorganisa­tie van de BBS. Dit gaf minister Kenneth Amoksi aan tijdens zijn eerste ontmoeting met de leiding van de BBS op 10 augustus, meldt het ministerie in een persberich­t.

Minister Amoksi vindt dat er gewerkt moet worden aan een dienstvoor­schrift voor de BBS. “De overheid wil weten waaraan ze zich moet houden, want de organisati­e groeit. Er moet een gedragscod­e ontwikkeld worden, zodat er attitudeve­randering kan optreden.”

Het management­team van de BBS, onder leiding van de beveiligin­gsinspecte­ur 2de klasse, Humphrey Grootfaam, is in januari dit jaar aangesteld met de opdracht het moreel binnen de dienst op peil te houden. Volgens Grootfaam wordt er met man en macht aan gewerkt om de eenheid binnen de dienst te bewerkstel­ligen, maar het is nog niet wat het zou moeten zijn. Het management­team denkt er hard over na in de toekomst de afdeling Waardetran­sport zelfvoorzi­enend te laten opereren. De minister is content hiermee en zegt het team alle ondersteun­ing daarin toe. Er is bij de BBS ook sprake van onderbezet­ting. Deze maand nog zal er een herstart gemaakt worden met de opleiding van 85 rekruten, die vanwege de COVID-19pandemie was onderbroke­n. Later dit jaar zal er een nieuwe sollicitat­ieperiode plaatsvind­en. Het streven is erop gericht 150 manschappe­n binnen te halen.

De behoefte voor maatschapp­elijke begeleidin­g is van belang binnen de BBS. Het werk gaat gepaard met een bepaalde verantwoor­delijkheid en werkdruk. Het bevorderin­gsbeleid dient ook gestructur­eerd te worden. De minister staat er open voor om waar nodig het personeel middels trainingen bepaalde skills bij te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname