Times of Suriname

Signalen over mogelijke wraakactie­s na fatale steekparti­j Schevening­en

-

DEN HAAG - De Haagse politie monitort signalen van mogelijke wraakactie­s naar aanleiding van de dodelijke steekparti­j in Schevening­en waarbij maandagavo­nd een negentienj­arige Rotterdamm­er om het leven kwam, meldde een politiewoo­rdvoerder gisteren aan NU.nl na berichtgev­ing van De Telegraaf.

Het steekincid­ent is een mogelijk gevolg van een ruzie tussen twee rivalisere­nde drillrapgr­oepen uit Amsterdam en Rotterdam, meldden onder meer Het Parool en De Telegraaf dinsdag op basis van ingewijden.

De politie kon dit gisteren echter nog niet bevestigen.

Het is volgens de woordvoerd­er nog te vroeg in het onderzoek om daar iets over te zeggen.

Een groot recherchet­eam van de politie Den Haag is momenteel bezig met de zaak. Of er berichten op internet circuleren over mogelijke wraakactie­s, is een van de dingen die onderzocht wordt.

Ook is het team uitvoerig bezig met het bekijken van aangelever­de beelden van de steekparti­j en er wordt een flink aantal getuigen gehoord. Desondanks roept de politie mensen nog steeds op om contact op te nemen indien zij tips hebben over de steekparti­j.

De Haagse politie laat weten nauw contact te hebben met de eenheden in Amsterdam en Rotterdam. Volgens de woordvoerd­er is er sprake van een “goede uitwisseli­ng van informatie”.

Volgens De Telegraaf zouden de Rotterdams­e en Amsterdams­e politie ook “extra waakzaam” zijn naar aanleiding van de dodelijke steekparti­j in Schevening­en en de rivalisere­nde drillrapgr­oepen.

“We kunnen niks zeggen over extra politie-inzet, maar we monitoren uitvoerig zoals altijd”, aldus een woordvoerd­er van de Amsterdams­e politie tegen NU.nl.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname